Fırat Üniversitesinde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Kutlandı

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından “21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı” haftası kutla programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek, Elazığ-Bingöl-Tunceli Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Hüseyin Taşkan, Fırat Üniversitesi yöneticileri, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, bir yılda hızlı bir sürede yeterli sayıda öğretim üyesini alarak eğitim öğretime başlayan nadir fakültelerden biri olduklarını belirterek, “Sağlık alanıyla ilgili fakültelerde yoğun bir maddi kaynağa ihtiyaç duyuluyor. Diş Hekimliği fakültemizde bunların büyük bir kısmını halletmiş bulunuyoruz. Fakültemizde şuanda bilgi işlemle ilgili altyapının tamamlamasının ardından fakültemiz bünyesinde hizmet verecek olan Diş Hastanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Öğrencilerimizin hem pratik hem de teorik bilgilerini en iyi şekilde alacaklarına ve mesleklerini en iyi şekilde öğreneceklerine inancım tamdır” dedi.

Kuruluşunun ikinci yılında 15 öğretim üyesi ile hizmet verdiklerini aktaran Diş Hekimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan ise, “Yakında gelecek olan 15 tane araştırma görevlisi ile toplam 30 öğretim üyesi ile diş sağlığı hizmeti vermeye başlayacağız. Kuruluşundan bir yıl sonra ilk defa öğrenci alan bir fakülte olduk. 2015-2016 yılında 64 olan öğrenci sayımız, bu yıl  da 63 öğrenci dahil edilmesiyle 125’e ulaştı” dedi.

Program, diş hekimliği 1. sınıf öğrencilerinin önlük giyme merasimi ile sona erdi.